Tarte au citron

Tarte au citron. Yoga est aussi bien manger tout en respectant soi même, la nature, l’environnement. J’aime manger vegan de temps en temps, ce qui me donne l’occasion de découvrir des nouveaux endroits où nous dégoutons des bons mets sains.

Lors d’un passage à Londres j’ai eu le Bonheur de manger au Wild Food Café, un endroit super sympathique, cosy, avec une super bonne nourriture bio ! La tarte au citron m’a sauté aux yeux ! Des souvenirs d’enfance autour de mon dessert préféré de tous les temps ! je me suis rendue au plaisir des dieux, et oh mon dieu, que c’était bon ! Bonus : j’ai eu la recette originale, ci-joint, en sa langue originale, l’anglais. Je préfère ne pas traduire pour ne pas casser la magie autour de cette orgie planétaire !

CRUST:

-2 cups of almonds
-1 cup of coconut flakes
-1 cup of dates
-pinch of salt

FILLING:

– 3 cups of soaked cashews
– juice and zest of 5 lemons
– 1 cup of maple syrup or agave
– 1,5 cup of soaked Irish moss
– 1 cup of plant based milk (I use coconut)
– 1 tsp of vanilla powder
-1 cup of coconut oil

Crust:

Soak dates for 15 minutes. In the meantime start preparing your nut-crust. Place in food processor nuts and blend them into smaller pieces. Add coconut, mix them together. Rinse the dates and add them to the blending machine. Blend all the ingredients together for a paste. Add salt for taste. (You can make the crust more crunchy or more smooth- just by adjusting the time of processing nuts to the consistency you like). Spread the crust around a tin or form it as small tarts (in a special tray). Place it in the freezer.

FIlling:

Irish moss, that was soaked overnight, place in Vitamix along with the coconut milk. Blend it for smooth puree. In food processor place soaked cashews, lemon juice, maple syrup, vanilla and Irish moss mix. Blend it together for a smooth « yoghurt » paste. Add coconut oil and blend it again.

Pour the filling over the crust. Cover the cheesecake with the rest of fruits and decorate with some mint leaves (which will give the fresh aroma). Freeze it for min. 2 h or refrigerate for 4h.

 

Tout ce que je peux vous souhaiter c’est un très, très bon appétit !

Au cas où vous vous rendez au charme de cette recette n’hésitez pas à nous faire part de votre expérience au travers d’un bref récit, des photos, etc. Commentaires, suggestions, connectez-vous sur happyyoga.fr ! A très vite !